Patienterstatningen lukker op for flere udtalelser om erhvervsevnetab i forsikringssager

Publiceret 04-01-2024

Patienterstatningen har nu kapacitet til at afgive flere udtalelser om erhvervsevnetab i forsikringssager. Det skal komme både de skadelidte og forsikringsselskaberne til gode, håber Martin Erichsen, vicedirektør i Patienterstatningen.

”Vi vil meget gerne bidrage til, at forsikringsselskaberne og de skadelidte hurtigt kan få løst disse sager. Så jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde at afgive flere vejledende udtalelser om erhvervsevnetab,” siger han.

Hjælper med at løse tvister

Siden april 2021 har Patienterstatningen tilbudt at afgive vejledende udtalelser i forsikringssager, hvor et forsikringsselskab og den skadelidtes advokat er uenige om, hvor høj erstatningen skal være. Formålet med de vejledende udtalelser er, at den skadelidte og forsikringsselskabet kan få en vurdering fra en uvildig sagkyndig instans med et forslag til, hvor stor erstatningen skal være.

Patienterstatningen har nu mulighed for at afgive op til 45 vejledende udtalelser om erhvervsevnetab i kvartalet.

Kan foreløbigt kun tilbyde udtalelser om erhvervsevnetab

Desværre kan Patienterstatningen lige nu ikke tilbyde at afgive vejledende udtalelser om varigt mén.

”Der er et stort sagspres på vores lægekonsulenter. Vi har fået mange patienterstatningssager de sidste to år, og dem er vi nødt til at prioritere. Derfor kan vi lige nu ikke tilbyde vejledende udtalelser om varigt mén. Jeg forventer, at vi igen kan lukke op for den mulighed i andet halvår af 2024,” siger Martin Erichsen.

Læs mere om forsikringssager hos Patienterstatningen 

Pressehenvendelser

Telefon: 33 69 48 80 (man kan ikke sende sms til pressevagten).
Hverdage kl. 07:00-22:00
Weekender og helligdage kl. 08:00-16:00.

Seneste nyt

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Felter med (*) skal udfyldes.