Privatlivspolitik

Patienterstatningen respekterer retten til privatliv og den personlige integritet. Det er derfor vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi passer på oplysningerne og opbevarer dem fortroligt.

I vores privatlivspolitik kan du læse, hvordan Patienterstatningen behandler og beskytter personoplysninger, og hvilke rettigheder man har som registreret i den forbindelse.

Patienterstatningen er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget. Vores kontaktoplysninger er:

Patienterstatningen
Kalvebod Brygge 45
1560 København V.
Telefon: 33 12 43 43
E-mail: pebl@patienterstatningen.dk

Patienterstatningen behandler personoplysninger til følgende formål:

  • For at vi kan vurdere, om der kan gives erstatning for en personskade efter klage- og erstatningsloven.
  • For at du kan benytte vores digitale sagssystem Netservice til at følge sagen.
  • For at vi kan besvare din henvendelse til os.
  • For at understøtte forskning og skadeforebyggelse.

Vi indhenter kun personoplysninger på baggrund af relevant lovgrundlag og med samtykke.

Vores lovgrundlag er bl.a. klage- og erstatningsloven og erstatningsansvarsloven. Her fremgår det, at vi skal indhente alle de oplysninger, der er nødvendige for at vurdere og træffe afgørelse i sagen. I den forbindelse kan vi indhente oplysninger fra hospitaler, læger, tandlæger og andre sundhedspersoner, offentlige myndigheder og forsikringsselskaber mv.

Vi opbevarer kun personoplysninger så længe, det er nødvendigt i forhold til det formål, vi skal bruge dem.

Patienterstatningen implementerer løbende passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte personoplysninger mod uautoriseret adgang, ændring eller sletning.

Det gør vi bl.a. ved at foretage hyppig kontrol af processer og teknik, at samarbejde med sikkerhedseksperter, og at benytte den nyeste sikkerhedsteknologi.

Vores behandling af personoplysninger sker efter reglerne i databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen.

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af personoplysninger, er du altid velkommen til at kontakte Patienterstatningens databeskyttelsesrådgiver Peter Jakobsen:

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, Patienterstatningen behandler personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Felter med (*) skal udfyldes.