Patienterstatningen lukker igen op for at afgive vejledende udtalelser om varigt mén i forsikringssager

Publiceret 19-04-2024

Tidligere på året åbnede Patienterstatningen op for muligheden for udtalelser om erhvervsevnetab. Nu er der også kapacitet til at afgive vejledende udtalelser om varigt mén.

Fra i dag af kan parter i forsikringssager igen anmode Patienterstatningen om en vejledende udtalelse om varigt mén. Den vejledende udtalelse kan bruges, når der er en tvist om erstatningen mellem et forsikringsselskab og den skadelidtes advokat.

”Vi håber, at vi ved igen at kunne afgive vejledende udtalelser om såvel mén som erhvervsevnetab kan hjælpe de skadelidte og forsikringsselskaberne til hurtigere at få løst deres tvist, så sagerne kan afsluttes inden for rimelig tid” siger vicedirektør Martin Erichsen.

Kapacitet til 45 vejledende udtalelser i kvartalet

I starten af året åbnede Patienterstatningen for muligheden for at afgive vejledende udtalelser om erhvervsevnetab. Men på det tidspunkt var der ikke kapacitet til at afgive medicinske vurderinger om varigt mén.

Det er der nu. Patienterstatningen har nemlig tilknyttet flere medicinske konsulenter. Så nu kan forsikringsselskaber eller den skadelidtes advokat også anmode Patienterstatningen om en vejledende udtalelse om varigt mén.

Patienterstatningen har mulighed for at modtage 45 sager i kvartalet.

Man kan følge med på siden om forsikringssager og se, hvor mange sager Patienterstatningen har modtaget i det igangværende kvartal.

”Vi ville gerne hjælpe endnu mere, men vi har også modtaget rekordmange patienterstatningssager det sidste år, som vi skal prioritere,” siger Martin Erichsen, vicedirektør i Patienterstatningen.

Sagsbehandlingstid på 12 måneder

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er lige nu på cirka 12 måneder for en udtalelse om varigt mén og cirka 14 måneder for en udtalelse om både mén og erhvervsevnetab eller erhvervsevnetab alene. Det er en prioritet for Patienterstatningen at få sagsbehandlingstiden gjort kortere.

I løbet af april vil der her på hjemmesiden komme en ny vejledning, der beskriver, hvordan sagerne bedst og nemmest sendes til Patienterstatningen.

Pressehenvendelser

Telefon: 33 69 48 80 (man kan ikke sende sms til pressevagten).
Hverdage kl. 07:00-22:00
Weekender og helligdage kl. 08:00-16:00.

Seneste nyt

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Felter med (*) skal udfyldes.