Patienterstatningen har fået ny hjemmeside

Publiceret 20-04-2022

Patienterstatningen har fået en ny hjemmeside, som skal gøre det lettere for borgere og interessenter at orientere sig om Patienterstatningens arbejde.

Den nye hjemmeside fungerer bedre på mobiltelefon og tablets. Samtidig vil det være lettere for patienter og pårørende at finde ud af, om de har ret til erstatning – inden de søger.

Det skyldes blandt andet udbygningen af en særlig online-guide. Ved at svare på forskellige spørgsmål kan guiden give en overordnet vurdering af, om man kan have ret til erstatning. Guiden er dog kun vejledende, og man har altid ret til at søge.

Flere korte eksempler

Som noget nyt har hjemmesiden fået korte eksempler på typiske afgørelser inden for forskellige specialer. De kan bruges af patienter til at få en fornemmelse af, hvornår der bliver givet erstatning og i hvilken størrelsesorden. Man kan også se eksempler på afviste sager og finde begrundelser for, hvorfor der ikke kunne gives erstatning.

Se hvor langt vi er med din sag

De fleste bruger Patienterstatningens hjemmeside til at følge med i behandlingen af deres erstatningsansøgning – via sagsbehandlingsportalen ”Netservice”. Det kan man fortsat med den nye hjemmeside.