Mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus

Publiceret 07-02-2019

I perioden 1. marts 2013 – 24. maj 2017 er der sket fejl i brystundersøgelser på Ringsted Sygehus, meddeler Region Sjælland.

I perioden har Radiologisk Afdeling på Ringsted Sygehus udført mangelfulde undersøgelser af kvinder, som blev henvist til undersøgelse for brystkræft.

Undersøgelserne har ikke fulgt nationale retningslinjer for brystundersøgelser, hvor kvinden bør undersøges med røntgen (mammografi), ultralyd og palpation, hvor lægen føler efter knuder i brystet.

Sygehuset har genundersøgt 735 kvinder, der har været undersøgt i perioden 1. januar 2016 – 24. maj 2017. Indtil nu har ni af disse kvinder fået konstateret brystkræft.

Mulighed for at søge erstatning

Kvinder, der mener, at deres brystkræft kunne være opdaget tidligere, hvis de var blevet undersøgt korrekt, kan være berettiget til erstatning.

For at få erstatning skal der være sket en skade pga. forsinkelsen – fx:

  • du gik glip af en brystbevarende operation
  • din overlevelsesprognose er forringet
  • du var igennem et mere indgribende behandlingsforløb, end hvis kræften var opdaget ved første undersøgelse.

Du kan ikke få erstatning, alene fordi behandlingsforløbet blev forsinket, eller fordi journalen ikke er korrekt opdateret. Der skal være sket en skade.

Mistænker du, at du har en skade som følge af forsinket undersøgelse og behandling, kan du anmelde skaden til os.

Søg erstatning

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til erstatningsmulighederne, eller er du i tvivl om, hvorvidt du skal anmelde eller ej, er du velkommen til at ringe til kontorchef Jens Møller Tobberup på tlf. 3369 4723.