Erstatning for skader af valsartan

Publiceret 05-07-2018

Lægemiddelstyrelsen oplyste 4. juli 2018, at der er fundet urenheder i flere varianter af blodtryksmedicin, der indeholder det aktive stof valsartan.

Valsartan gives til patienter med forhøjet blodtryk, hjertesvigt og til patienter, der har haft en blodprop i hjertet. Patienter kan have en øget risiko for at få leverskader eller udvikle kræft, hvis de har fået den urene medicin. 

Forureningen har fundet sted hos enkelte producenter siden 2012. Medicinen er solgt fra apotekerne indtil 4. juli 2018. 

Men den er nu trukket tilbage fra apotekerne, og patienter, der får den forurenede medicin, bør kontakte deres læge, der vil sørge for, at patienten får en medicin, der ikke er forurenet.

Sådan skal du forholde dig

Hvis du tager en af de tilbagekaldte varianter af Valsartan, bør du kontakte din læge, før du holder op med at tage det. Medicinen virker stadig mod din sygdom, og det kan være farligt pludseligt at afbryde behandlingen.  

Den urene medicin er solgt under navnet Valsartan eller Valsavil og stammer fra virksomhederne 2care4, Orifarm og STADA. 

Se Lægemiddelstyrelsens nyhed og liste over produkterne med urenheder

Søg erstatning for Valsartan

Du kan søge erstatning hos Patienterstatningen, hvis du har fået leverskade eller kræft, og du i en periode siden 2012 har fået et af de nu tilbagekaldte valsartanprodukter.

Når vi har modtaget din anmeldelse, undersøger vi, om din skade eller sygdom kan skyldes det forurenede produkt. Du kan anmelde din sag på vores hjemmeside. 

Søg erstatning for skader efter Valsartan